Review JobDiRumah - Program Buat Duit Dari Rumah

Macam mana nak buat duit dari rumah? Kalau tanya orang zaman sekarang, semua cakap kena buat blog, website, FB Viral page, etc.

Yang tak ramai orang cakap ialah pasal skill. Servis. Padahal kalau nak diikutkan itulah cara yang paling senang nak berhenti makan gaji dan kerja dari rumah. 

Apa yang dimaksudkan dengan skill? 

Macam-macam zaman sekarang ni. Microjobs - tulis artikel, buat website, programming, jadi Virtual Assistant.

Ini semua banyak demand dia dalam era internet ni. Mari saya tunjukkan macam mana anda boleh jana income untuk gantikan gaji anda dalam masa 3 bulan atau kurang:

  1. Belajar skill yang ada demand. Skill yang ada demand ni banyak. Antara yang paling senang ialah menulis artikel. Tak semestinya tulis artikel dari kosong, malah rewrite atau penulisan semula artikel yang sedia ada pun tinggi demand dia. Juga penterjemahan artikel.
  2. Bina portfolio. Bila dah ada skill yang market mahukan, anda perlu bina portfolio anda. Portfolio ni adalah hasil kerja anda yang anda buat untuk client anda yang berpuas hati. Ini untuk membina keyakinan. Bila orang percaya, senang nak dapat job.
  3. Market diri anda. Banyak yang boleh saya cover bab ni, dan saya akan tunjukkan macam mana nak dapat client dengan mudah hanya dengan menggunakan cold-emailing. Tak perlu network yang luas.

Potensi pendapatan anda

Anda rasa kalau tulis artikel berapa banyak payment untuk satu job? Tak perlu cerita pasal artikel original. Untuk artikel penterjemahan, berapa agak-agak bayarannya?

Mungkin anda berminat nak tahu bahawa adik saya yang tinggal di German dibayar 200 Euro untuk satu artikel penterjemahan dari English ke Bahasa Melayu. Dia tak perlu buat artikel sendiri, hanya terjemahkan artikel yang sedia ada.

Kalau 200 Euro, tak perlu banyak. Dapat 3 job seminggu pun dah boleh hidup selesa. Adik saya tu memang tak nak balik Malaysia dah. Saya pun faham la kenapa. Last trip dia pergi ke Italy. Kalau dari German murah. Kalau dari Malaysia ni koyak poket dibuatnya.

Dan yang paling penting: tak susah pun nak dapat job. Kalau anda dah jemu dan penat makan gaji, anda sampai ke tempat yang tepat.

Apa kelebihan Jobdirumah.com?

Banyak. Antaranya:

  1. Payment dalam USD. Dalam keadaan ringgit makin menjunam ni, kan best kalau ada sumber income dalam USD? Kuranglah sikit bahang nilai ringgit yang teruk tu.
  2. Panduan yang Lengkap. Memang newbie-friendly. Kalau anda memang makan gaji saja dan tak pernah ada bisnes sendiri pun, anda akan dapat mulakan perniagaan freelance anda dan terus jana income dalam 3 bulan atau kurang, bergantung kepada skill anda.
  3. Pencarian Job Secara Automatik. Yang ni saya rasa paling menarik pasal jobdirumah.com ni. Bukan saja latihan dan panduan diberikan, malah syarikat ni akan tolong anda cari job. Kalau ada job, anda akan dimaklumkan melalui email. Memang mudah!

Dengan segala kemudahan yang tersedia ni, tak mustahil anda boleh menyerahkan surat berhenti kerja berkuatkuasa serta-merta kepada majikan anda dalam masa 3 bulan atau lebih.

Macam mana nak join?

Sekarang kita dah tahu ada market yang dahagakan job-job kecil yang lumayan untuk individu yang rajin berusaha.

Kita tahu juga potensi pendapatan yang boleh mencecah 200 Euro atau hampir seribu hanya untuk satu job!

Kalau saya tawarkan kepada anda peluang berikut:

  • Kontrak RM50 setiap job
  • Jaminan 3 job sehari
  • Hanya 20 minit untuk setiap job

Berapa yang anda sanggup bayar kepada saya untuk dapat tender tersebut? Kalau anda bayar Rm1000 pun, anda akan balik modal dalam masa dua hari sahaja, lagi 28 hari dalam bulan tu anda kira untung sahaja.

Rm150 x 28 hari = RM4200 sebulan. Cukup tak untuk anda berhenti kerja dan buat full time di rumah? Cukup kan.

Apalah sangat Rm1000 tu kalau anda tak perlu luangkan masa untuk bekerja. Lapan jam anda duduk dalam ofis tu, anda boleh:

  • Bermain dengan anak anda
  • Makan sarapan pagi dengan keluarga pukul 10 pagi
  • Buat hobi yang anda minat tapi tiada masa (saya suka buat programming)
  • Pergi melancong lebih lama dari 3 hari, dan bukan weekends sahaja, sebab anda tak perlu tunggu kelulusan untuk ambil cuti.
  • Luangkan lebih masa dengan ibubapa.

Sememangnya makan gaji ni banyak memakan masa kita. 8 jam sehari. Dalam sehari ada 24 jam. Maknanya satu per tiga daripada hidup kita dihabiskan di pejabat. Kan rugi?

Berapa yuran pendaftaran kalau nak join?

RM1000 tu mahal tak? Berapa harga masa dan kebebasan anda? Kalau anda perlu bayar RM10,000 dan anda tak perlu kerja seumur hidup, anda bayar tak?

Ramai yang jawab ya, dan terkena dengan skim cepat kaya. Ini bukan skim cepat kaya. Kerja diperlukan, cuma kurang stress berbanding makan gaji.

Seluruh program ni memang kalau ikut nilainya RM1000 tu murah. Tapi bukan jumlah itu yang diminta oleh syarikat ini untuk anda join.

Bukan RM800

Bukan RM500

Bukan RM200

Bukan juga RM100

Yuran pendaftaran hanya RM50!

Ramai yang tanya kenapa kena bayar RM50? Kalau RM50 pun tak boleh nak invest, macam mana nak berhenti kerja? RM50 tu hanyalah yuran penyertaan dan menapis keluar mereka yang tak serius.

Kalau anda serius dan memang dah nekad tak mahu makan gaji lagi seumur hidup anda, boleh cuba selidik syarikat ini dan lihat keserasiannya dengan anda.

Mana tahu, 3 bulan dari sekarang, "bekerja" menurut definisi anda ialah lepak minum kopi di Starbucks dengan laptop, ketika orang lain sedang berasak dalam trafik jam.

Saya doakan kejayaan anda!

Klik link ini untuk tahu lebih lanjut tentang Jobdirumah.com

Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.
Your service title
Give us a brief description of the service that you are promoting. Try keep it short so that it is easy for people to scan your page.