Kerja Dari Rumah: Anda Tak Perlu Makan Gaji!

Posted on December 15, 2015

728x90 jobdirumah

Cara Untuk Kerja Dari Rumah Sepenuh Masa Dalam Masa 3 Bulan atau Kurang!

Tahukah anda bahawa ramai yang dah berhenti makan gaji dan kerja sendiri di rumah dengan
menjual skill atau servis mereka?

Screen Shot 2015-12-17 at 10.52.40 AM

Setakat ni, hampir 200,000 peserta telah menikmati kebebasan kerja dari rumah secara FULL TIME.

Anda bila lagi?

Ini generasi baru pekerja online yang tidak terikat dengan pejabat mahupun waktu bekerja. Tak perlu mintak cuti, tak perlu punch in punch out.

Hanya jual skill dan servis mereka.

kerja kosong

Apa yang dimaksudkan dengan skill?

Macam-macam zaman sekarang ni. Microjobs – tulis artikel, buat website, programming,
jadi Virtual Assistant.

Ini semua banyak demand dia dalam era internet ni. Mari saya tunjukkan macam mana anda
boleh jana income untuk gantikan gaji anda dalam masa 3 bulan atau kurang:

Belajar skill yang ada demand.
Skill yang ada demand ni banyak. Antara yang paling senang ialah
menulis artikel.
Tak semestinya tulis artikel dari kosong,
malah rewrite atau penulisan semula artikel
yang sedia ada pun tinggi demand dia.
Juga penterjemahan artikel.

Bina portfolio.
Bila dah ada skill yang market
mahukan, anda perlu bina portfolio anda.
Portfolio ni adalah hasil kerja anda yang
anda buat untuk client anda yang berpuas hati.
Ini untuk membina keyakinan.
Bila orang percaya, senang nak dapat job.

Market diri anda.
Banyak yang boleh saya cover bab ni,
dan saya akan tunjukkan macam mana nak dapat client
dengan mudah hanya dengan menggunakan cold-emailing.
Tak perlu network yang luas.

Jawatan Kosong di {jstreet}{jdistrict}

Potensi pendapatan anda

Anda rasa kalau tulis artikel berapa banyak payment untuk Kerja Dari Rumah?

Tak perlu cerita pasal artikel original. Untuk artikel
penterjemahan, berapa agak-agak bayarannya?

Mungkin anda berminat nak tahu bahawa adik saya yang tinggal di German
dibayar 200 Euro untuk satu artikel penterjemahan dari English ke Bahasa Melayu.
Dia tak perlu buat artikel sendiri, hanya terjemahkan artikel yang sedia ada.

Kalau 200 Euro, tak perlu banyak. Dapat 3 job seminggu pun dah boleh hidup selesa. Adik
saya tu memang tak nak balik Malaysia dah. Saya pun faham la kenapa. Last trip dia pergi
ke Italy. Kalau dari German murah. Kalau dari Malaysia ni koyak poket dibuatnya.

Dan yang paling penting: tak susah pun nak dapat job. Kalau anda dah jemu dan penat makan
gaji, anda sampai ke tempat yang tepat.

Apa kelebihan Kerja Dari Rumah?

Banyak. Antaranya:

Payment dalam USD.
Dalam keadaan ringgit makin
menjunam ni, kan best kalau ada
sumber income dalam USD?
Kuranglah sikit bahang nilai ringgit yang teruk tu.

Panduan yang Lengkap.
Memang newbie-friendly.
Kalau anda memang makan gaji saja dan tak
pernah ada bisnes sendiri pun, anda akan dapat
mulakan perniagaan freelance anda
dan terus jana income dalam 3 bulan atau kurang,
bergantung kepada skill anda.

Pencarian Job Secara Automatik. 
Yang ni saya rasa paling menarik pasal Kerja Dari Rumah ni.
Bukan saja latihan dan panduan
diberikan, malah syarikat ni akan
tolong anda cari job.
Kalau ada job, anda akan dimaklumkan melalui email.
Memang mudah!

Dengan segala kemudahan yang tersedia ni, tak mustahil anda boleh menyerahkan
surat berhenti kerja berkuatkuasa serta-merta kepada majikan anda dalam masa
3 bulan atau kurang.

Contoh Job dan Bayaran yang ditawarkan. Klik untuk tahu lebih lanjut!

Macam mana nak join?

Sekarang kita dah tahu ada market yang dahagakan job-job kecil yang lumayan untuk
individu yang rajin berusaha.

Kita tahu juga potensi pendapatan yang boleh mencecah 200 Euro atau hampir seribu
hanya untuk satu job!

Kalau saya tawarkan kepada anda peluang berikut:

  • Kontrak RM50 setiap job
  • Jaminan 3 job sehari
  • Hanya 20 minit untuk setiap job

Berapa yang anda sanggup bayar kepada saya untuk dapat tender tersebut?
Kalau anda bayar Rm1000 pun, anda akan balik modal dalam masa dua hari
sahaja, lagi 28 hari dalam bulan tu anda kira untung sahaja.

Rm150 x 28 hari = RM4200 sebulan. Cukup tak untuk anda berhenti kerja dan buat
full time di rumah? Cukup kan.

Apalah sangat Rm1000 tu kalau anda tak perlu luangkan masa untuk bekerja.

Lapan jam anda duduk dalam ofis tu, anda boleh:

  • Bermain dengan anak anda
  • Makan sarapan pagi dengan keluarga
    pukul 10 pagi
  • Buat hobi yang anda minat tapi
    tiada masa (saya suka buat programming)
  • Pergi melancong lebih lama dari 3 hari,
    dan bukan weekends sahaja, sebab anda tak perlu tunggu
    kelulusan untuk ambil cuti.
  • Luangkan lebih masa dengan ibubapa.

Sememangnya makan gaji ni banyak memakan masa kita. 8 jam sehari. Dalam sehari ada 24 jam.
Maknanya satu per tiga daripada hidup kita dihabiskan di pejabat. Kan rugi?

Jawatan Kosong di {jstreet}{jdistrict}

Berapa yuran pendaftaran kalau nak join?

RM1000 tu mahal tak? Berapa harga masa dan kebebasan anda? Kalau anda perlu bayar
RM10,000 dan anda tak perlu kerja seumur hidup, anda bayar tak?

Ramai yang jawab ya, dan terkena dengan skim cepat kaya. Ini bukan skim cepat kaya.
Kerja diperlukan, cuma kurang stress berbanding makan gaji.

Seluruh program ni memang kalau ikut nilainya RM1000 tu murah. Tapi bukan jumlah itu
yang diminta oleh syarikat ini untuk anda join.

Bukan RM800

Bukan RM500

Bukan RM200

Bukan juga RM100

Yuran pendaftaran hanya RM50!

Ramai yang tanya kenapa kena bayar RM50? Kalau RM50 pun tak boleh nak invest,
macam mana nak berhenti kerja? RM50 tu hanyalah yuran penyertaan dan menapis
keluar mereka yang tak serius.

Ramai orang dah buat income FULL TIME dengan Program ni!

Jom baca testimoni pelanggan:

Screen Shot 2015-12-17 at 10.47.25 AM

Peserta dari seluruh pelusuk tanahair (ada yang jana income sehingga RM15000):

Screen Shot 2015-12-17 at 10.47.45 AM

Syarat lain:

  • Fasih berbahasa Inggeris. Banyak job dalam English.
  • Memiliki komputer sendiri
  • Memiliki sambungan internet

Kalau anda serius dan memang dah nekad tak mahu makan gaji lagi seumur hidup anda,
boleh cuba selidik syarikat ini dan lihat keserasiannya dengan anda.

Mana tahu, 3 bulan dari sekarang, “bekerja” menurut definisi anda ialah lepak minum
kopi di Starbucks dengan laptop, ketika orang lain sedang berasak dalam trafik jam.

Saya doakan kejayaan anda!

Klik link ini untuk tahu lebih lanjut tentang Kerja Dari Rumah.*

*kadang-kadang website lambat loading sebab demand tinggi. Tekan F5 untuk refresh laman.

3 Responses to “Kerja Dari Rumah: Anda Tak Perlu Makan Gaji!”

  1. hidayah says:

    Bagus program ni. Sebagai seorang ibu tunggal, memang susah untuk saya menguruskan masa antara kerja di pejabat dan anak saya. Sekarang alhmadulillah saya dah boleh kerja dari rumah. Bukan 3 bulan, saya lambat sikit belajar jadi dalam 6 bulan baru dapat kerja dari rumah sepenuh masa. Terima kasih atas info ni.

  2. aliff says:

    memang kerja dengan orang ni susah. masa makan gaji dulu kadang-kadang sampai 12 jam di ofis. sekarang saya dapat rasakan kemanisan bila dapat set jadual saya sendiri, dan bekerja dengan pakai kain pelikat je. 3 bulan pertama susah sikit dapat job, tapi bila majikan suka, review positif banyak, job mula datang mencurah-curah. Hasilnya, saya resign tahun ni bulan ogos. Alhamdulillah!

  3. razak says:

    sebagai orang yang dah berumur, saya tak yakin nak buat duit dari internet. terlalu banyak benda nak belajar. tapi program ni lain. kita dibayar dengan kemahiran asas macam menulis, buat report, terjemahan dokumen dan sebagainya. Sebagai seorang pesara, alhamdulilah saya dapat income tambahan sekarang. Terima kasih atas entri yang berguna ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>